Misslyckande ger framgång!

fremgangJag möter ofta människor som tycker att de har alltför starka känslor i sin vardag. De beskriver att det är uttröttande att gå in och ut av höga och låga känslor under en dag.

Det första jag brukar göra är att fråga vad det är som gör dem glada. De allra flesta har ju inga problem att uppleva glädjen. Den gör oss upprymda, glada och starka. Det är istället de känslor som inte gör oss glada som är obehagliga, skrämmande och väldigt uttröttande.

Vi lever i en värld av polariteter. En värld av motpoler. Det är viktigt att förstå att om du kan känna stark rädsla och sorg så gömmer sig också en lika stark trygghet och glädje bak dem.

Frågan är vad vi låter styra våra liv? Är det rädslan och sorgen eller är det tryggheten och glädjen?

Människor har kraften att välja vilken pol vi vill leva under men det är inte något du alltid kommer att lyckas med. Det är heller inte något som du lär dig över en natt.

Vill du låta dina ”goda” känslor styra ditt liv så är det något du kan jobba för varje dag. Över tid kommer det att bli en vana som gör det hela lättare för dig. Jag skriver ”goda” för att det bara representerar en pol av dem båda. Det känslor vi upplever som ”dåliga” eller ”jobbiga” är egentligen ingenting annat än god vägledning. De hjälper oss att registrera att vi har fokus på den del av polen vi egentligen önskar undvika.

Låt dem därför också få ta plats för de vägleder dig och får dig att förstå att du har lagt fokus på något som gör att du inte har det bra.

Tillåt dig att misslyckas på vägen. När vi misslyckas vill vi ta nya tag för att skapa något bättre – det är därför misslyckandet som slutligen ger dig framgång.

 

Det här inlägget postades i Acceptans, Action, Agera, Inspiration, Känslor, Kraft, Lärdom. Bokmärk permalänken.

Kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s