Känslor eller intuition? Del 1

intuitionJag möter många i mitt arbete som är väldigt sensitiva. De har ofta starka känslor och är i god kontakt med sina emotioner. Det här är för många av dem en gåva men kan också vara en börda.

När jag jobbar tillsammans med en klient är det ofta viktigt att se över skillnaden mellan en känsla och intuitionens språk.

Vi har alla en intuition – och för många känsliga personer är den ofta väldigt stark. Men en känsla är inte nödvändigtvis detsamma som din intuition. Ibland hamnar vi i situationer som är mindre bekväma och då är det bra att kunna förstå skillnaden.

  • För det första kan vi inte leva resten av livet utan att genomgå någon form för obehag.
  • För det andra är känslan vi upplever inte nödvändigtvis något som är dåligt eller negativt.
  • För det tredje säger intuitionen ofta till oss vad vi borde göra långt före känslan kommer in i bilden.

Intuitionen skulle man kunna säga ger oss kloka råd inifrån samtidigt som känslor vi upplever i olika situationer baseras på tidigare erfarenheter/mönster och vanor.

Intuitionen kan med andra ord ge os en snilleblixt att göra något (intuitionens uppgift är att göra det som för oss närmare vår egen inre natur/vår kärna vilket innebär att få oss att växa som människor). Men har vi en tidigare erfarenhet av någon liknande som inte gått så bra eller om vi gör något som vi aldrig gjort förr så uppstår ofta ett obehag när vi gör det. Det är just här många tror att intuitionen säger till dem att de är på fel väg – när de i själva verket är på väg att växa som människor.

Det obehag vi känner är ofta bara en vägledning på att vi är på väg ut ur vår komfortzon och nu har möjligheten att mästra något helt nytt. Förstår vi inte det är det lätt att krypa tillbaka in i skalet och en ny positiv erfarenhet av att vi kan mästra något uteblir.

För att få klarhet är det viktigt att lära dig mer om dig själv och dina känslor. När du får en ”snilleblixt” som dyker upp ur det blå kan du vara helt säker på att det är intuitionen som ger dig ett budskap.

Ta dig tid att lyssna på din intuition och sug lite på budskapen den kommer med.

Annonser
Det här inlägget postades i Intuition, Känslor. Bokmärk permalänken.

Kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s