Känslor eller intuition del 2

intuition1Många tror att det bara är en del människor som har en intuition eller att det är något som bara en del är födda med. Vi är alla födda med en intuition men eftersom vår miljö påverkar oss otroligt mycket kommer den till uttryck på olika sätt hos olika människor.

Vi lever i en värld som konstant expanderar. Vi är menade att växa som människor och dina känslor är antagligen den bästa vägledningen du har för att ta dig dit du vill. Om du däremot sitter och väntar på att den rätta känslan ska infinna sig hela tiden slutar du också att utvecklas.

Känslan är vårt vägledningssystem som hela tiden visar oss om vi är på rätt väg eller inte. Det här betyder så klart inte att du aldrig kommer att uppleva obehag eller rädslor i livet – snarare att du kan lära dig att dina känslor visar dig var du växer/eller kan hitta mer njutning och glädje.

Att lära känna dina känslor och våga möta dem till trots för att det känns skrämmande och obehagligt ibland är ett fantastiskt sätt att nå större självinsikt och lära känna din intuition bättre.

När du reagerar känslomässigt på något är det inte det du reagerar på som är problemet. Det är ofta bara den starka känslan som får dig att tro det. Det fina med dina känslor och dina reaktioner är att de är något du kan förändra på.

I del ett beskrev jag hur intuitionen är det som alltid dyker upp först – långt innan känslan säger dig att något är bra eller dåligt. Känslan bor i ditt undermedvetna och den tolkar det som händer i ditt liv efter dina tidigare erfarenheter och dina vanor.

Intuitionen däremot ger dig klara besked och idéer som ibland känns både konstiga och som gör att du undrar var informationen kommer ifrån. Intuitionen är inte något du kan tänka dig fram till. Det är något som kommer djupt inifrån dig – som ger dig visdom och klarhet.

Intuitionen är en del av vårt intellekt och något vi alla kan utveckla när andra kan behöva balansera upp den med övriga delar av intellektet som för exempel: minnet eller viljan. Bästa sättet att släppa fram intuitionen är att få in rofyllda stunder i din vardag. Då kan budskapen tränga igenom starkare än om du har en stressfylld vardag.

Annonser
Det här inlägget postades i Intuition, Känslor, Kunskap, Lärdom. Bokmärk permalänken.

Kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s