Lagen om polaritet

polaritetNaturen innehåller allt. Det här innebär att allting har en precis lika stark motkraft. Det skulle inte finnas något lång om det inte fanns något kort. Inte något högt om det inte fanns något lågt. Inte något smalt om det inte fanns något tjockt.

Det är med andra ord alltid två vägar att gå och vi kan lära oss att välja. Så fort ett problem eller en utmaning uppstår har vi också lösningen framför oss – så länge vi väljer att titta efter lösningen så hittar vi den också. Så fort vi ställer en fråga har vi också svaret i våra händer – förutsatt att vi söker efter svaret och inte fortsätter att titta på frågan.

Vi har alla upplevt jobbiga tider, sorg och smärta och det här är ovärderlig information som ger en större förståelse för att vi kan välja dess motsatts.

Vi har alla paradigm (vanor och beteenden) som gör att vi agerar på specifika sätt. Våra vanor och beteenden kontrollerar vår perception (sättet vi ser världen på). Ser vi efter problem kommer vi också att hitta fler av dem. Söker vi efter glädje och lösningar skapar vi mer av detsamma.

Att förändra våra liv och förflytta vårt fokus ifrån det som smärtar till det som glädjer kan vi lära genom att vi fördjupar oss i denna lag. Vi har alla möjligheter, allt mellan himmel och jord inbakad i denna lag och med en större förståelse för den i samklang med oss själva kan vi välja vilken pol vi önskar ge vårt fokus.

Lagen om polaritet är alltid tillgänglig och om du upplever smärtan – bär med dig att det är en vägvisning till att du omedvetet väljer polen du inte längre önskar. Erkänn den och bestäm dig för att se efter något bättre – tillåt dig att släppa fram glädjen.